Nyireh (Xylocarpus Spp.) - Penting Di Dalam Ekosistem Hutan Paya Laut. | FACULTY OF FORESTRY AND ENVIRONMENT
» NEWS » Nyireh (Xylocarpus spp.) - penting di dalam ekosistem hutan paya laut.

Nyireh (Xylocarpus spp.) - penting di dalam ekosistem hutan paya laut.

Jabatan Perhutanan Semenanjung Malaysia (JPSM) dengan kerjasama Universiti Putra Malaysia (UPM), Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM), Persatuan Kebajikan dan Nelayan – Nelayan Pantai Pulau Pinang (PIFWA) dan Biro Kebudayaan Jawatankuasa Pembangunan dan Keselamatan Kampung Sungai Bumbun, Selangor telah mengadakan Webinar Pengurusan & Pemuliharaan Ekosistem Hutan Paya Laut Siri Kedua: Nyireh (Xylocarpus spp.) - Spesies Pinggiran Hutan Paya Laut.

Sesi webinar ini membawakan panel-panel khas dengan mengupas dengan lebih terperinci mengenai salah satu spesies hutan paya laut selain daripada bakau iaitu Nyireh (Xylocarpus spp.) yang sangat penting di dalam ekosistem hutan paya laut. Webinar ini telah diadakan pada 26 Ogos 2021 (Khamis) jam 10.30 pagi.

Date of Input: 27/08/2021 | Updated: 27/08/2021 | masridien

SXEZRAo~