Persatuan Mahasiswa Fakulti Perhutanan Dan Alam Sekitar (FORENSA) | FAKULTI PERHUTANAN DAN ALAM SEKITAR
» AKADEMIK » Bahagian Hal Ehwal Pelajar & Alumni » Persatuan Mahasiswa Fakulti Perhutanan dan Alam Sekitar (FORENSA)

Persatuan Mahasiswa Fakulti Perhutanan dan Alam Sekitar (FORENSA)

Carta Organisasi Persatuan Mahasiswa Fakulti Perhutanan dan Alam Sekitar (FORENSA)

Aktiviti yang telah dijalankan :

Program FORENSA 2020 - 2021:

1. Program Sesi Perkongsian: Membentuk Sukarelawan Siswa Berkualiti
  • Tarikh dan Masa : 4 Februari 2021, Khamis (8.00 malam)
  • Panel Jemputan 1 : Puan Rafidah Binti Sadarudin (Pegawai Psikologi, Hospital Pengajar UPM dan Ahli Bersekutu JK Induk Putra Bakti)
  • Panel Jemputan 2 : Puan Nor Syafinaz (Pengerusi PINK Squad)
  • Jumlah Penyertaan : 452 Peserta

1. Alumni Sharing Knowledge: A.S.K FORENSA 2021
  • Tarikh : 6 Februari 2021, Sabtu (9.00 pagi)
  • Panel Jemputan 1 : Dr. Zamri Rosli (Dekan Fakulti Pertanian dan Perhutanan, UPM Kampus Bintulu)
  • Panel Jemputan 2 : En. Muhammad Nor Nazhan Bin Muhammad Azzim Tamothiran (Pegawai Alam Sekitar, Syarikat Alam Sekitar Malaysia Sdn. Bhd.)
  • Panel Jemputan 3 : Cik Emily (Senior Analyst, Policy Studies, Malaysian Green Technology and Climate Change Centre)
  • Jumlah Penyertaan: 154 Peserta

1. Pertandingan Syarahan Secara Dalam Talian
  • Tarikh : 7 September 2021 – 25 September 2021
  • Tema : Dilema Plastik Semasa Pandemik COVID-19: Penyelamat atau Pencemar?

1. Mesyuarat Agung Tahunan FORENSA
  • Tarikh : 8 Jun 2021, Khamis (8.00 malam)
  • Jumlah Penyertaan : 341 orang

1. FORENSA WELLNESS
  • Tarikh : 4 Julai 2021, Ahad
  • Kerjasama : Pejabat Timbalan Dekan (Akademik dan HEP&A) dan Majlis Perwakilan Pelajar Fakulti Perhutanan dan Alam Sekitar
  • Objektif 1 : Meringankan beban pelajar yang berada di dalam kampus kerana tidak boleh keluar semasa tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0.
  • Objektif 2 : Membuka minda mahasiswa bahawa program kesukarelawan dapat menigkatkan kemahiran insaniah dan nilai positif dalam diri individu
  • Objektif 3 : Memberi motivasi kepada mahasiswa untuk menyumbang bakti kepada universiti, masyarakat, agama, dan negara
  • Jumlah Penerima : 124 Pelajar

Kemaskini:: 13/10/2022 [siti_aisyah]